Zweetvoeten, wat doe je ertegen?

Transpiratie wat is dat?

Wij transpireren allemaal, dit doet het lichaam om warmte af te voeren. Je voeten doen dit ook maar dit heeft een heel andere reden. Je voeten zweten namelijk om beter grip op de ondergrond te krijgen. Dit is in de meeste gevallen onnodig omdat wij merendeel van de tijd sokken en schoenen dragen. Mede hierom kan het zweten van de voeten problematisch zijn want door deze sokken en schoenen wordt de vochthuishouding verstoord. De middelen van PediFris helpen hier tegen

Hierdoor hebben veel mensen last van natte voeten en daardoor last van een vieze zweetvoetengeur. Hierdoor kan men zich generen als de schoenen uitgedaan moeten worden. Echter, het zweet is niet de oorzaak van de geur want zweet stinkt niet van zichzelf.

Hoe ontstaat zweetvoetengeur

De geur ontstaat door een mix van zweet, huidschilfers en slecht ventilerende schoenen en een bacteriekolonie of een schimmelnetwerk die zich tegoed doet op al deze ingrediënten. Deze organismen hebben als restafval bepaalde enzymen welke verschrikkelijk kunnen stinken.

Hier uit kan je dan ook concluderen dat, als je voetengeur wilt voorkomen of wilt bestrijden je er voor moet zorgen dat deze organismen geen kans krijgen zich te huisvesten op jouw voeten en in jouw schoenen.

Neem de voedingsbodem weg

Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat er geen voedingsbodem is. Dus geen huidschilfers, dit kun je wegnemen door je voeten regelmatig te wassen en je sokken te wisselen. Je voeten drogen is hierbij ook belangrijk omdat vocht ook een van de ingrediënten is. Zorg er daarom ook voor dat je voeten minder transpireren. Gebruik hiervoor een anti-transpiratie middel zoals PediSpray®.

Draag schoenen van natuurlijk materiaal omdat deze vocht kunnen afvoeren. Draag je schoenen niet te lang achtereen zodat je voeten kunnen ventileren (en je schoenen ook)

Stinkvoeten los je zo op

Heb je echt last van geur gebruik dan een desinfecterend voetpoeder/schoenpoeder zodat je de bacteriën en schimmels helemaal bestrijdt. PediFris® is hier helemaal geknipt voor. In veel gevallen zal dit na een paar dagen al een blijvend effect geven.

Voordeel, je durft weer gerust je schoenen uit te trekken in gezelschap en je zelfvertrouwen zal hierdoor een boost krijgen.

Het middel is te verkrijgen via de site www.pedifris.nl