Lenzen bestellen

Lenzen bestellen

Heb jij al langer last van wazig zicht? Dan kan het zo maar eens zijn dat je een bril of contactlenzen nodig hebt. Om dit te bepalen zal je eerst een bezoekje moeten afleggen aan de opticien, contactlensspecialist of optometrist. Deze kan precies bepalen door het verrichten van verschillende oogtestjes of je toe bent aan een bril of contactlenzen. Heb je last van slecht zicht maar meet de oogmeetdeskundige geen sterkte bij je, dan zal hij je doorverwijzen naar de huisarts of oogarts voor verder onderzoek.

Is er wel een sterkte gemeten dan kun je dit dus gaan corrigeren door het gaan dragen van een bril of door het gaan dragen van contactlenzen. De meeste mensen kiezen voor het gaan dragen van zachte lenzen, puur omdat dit gemakkelijk is en zo verander je ook niks in je gezicht.

Men kan kiezen voor harde lenzen of zachte lenzen. Harde lenzen worden eerder aangemeten bij personen die een wat hogere of moeilijkere sterkte hebben. De meeste mensen dragen zachte lenzen zoals daglenzen, weeklenzen of maandlenzen omdat deze lenzen veel fijner zitten dan harde lenzen.

Daglenzen zijn in principe het duurste en dit komt omdat daglenzen per stuk zitten verpakt in een blister met lenzenvloeistof. Je pakt elke morgen als je opstaat een nieuw setje om in te doen en gooit deze elke avond weg voordat je naar bed gaat. Weeklenzen kun je tot wel twee weken dragen voordat je een nieuwe set in doet. Maandlenzen draag je zoals de naam al doet vermoeden een hele maand voordat je aan een nieuw paar toe bent.

Lenzenvloeistof dien je aan te schaffen als je gebruik maakt van weeklenzen en maandlenzen om ze in te zetten en te reinigen. Bij daglenzen hoef je geen extra lenzenvloeistof te kopen omdat deze al in een houdertje zitten waar lenzenvloeistof in zit.

De meest gekochte lenzenvloeistof is wel de alles in één lenzenvloeistof omdat je met deze lenzenvloeistof je lenzen kan inzetten, reinigen en bewaren. Ook zijn er aparte bewaar en reinigingsvloeistoffen te koop, maar dit werkt natuurlijk niet zo handig als een alles in één lenzenvloeistof.

Wil je meer informatie over lenzen dan kun je altijd een contactlensspecialist raadplegen.