Je huis verkopen aan een opkoper

Het verkopen van je huis aan een opkoper kan tegenwoordig op een snelle manier. De opkopers zijn vaak goed georganiseerde vastgoedspecialisten die weten wat je nodig hebt. Waar velen alles eraan doen om de woning goed te verkopen, wensen sommigen juist het beste resultaat zonder alle rompslomp.

Het verkopen van een huis is inderdaad een groots iets, maar stel dat je niet ruim in de tijd zit, dan is een directe verkoop zonder allerlei gedoe de beste optie. Vroeger was een snelle verkoop niet mogelijk, tenzij je geluk had. Maar tegenwoordig zijn er meerdere opties.

Een van de opties is je huis verkopen aan een opkoper. Een opkoper koopt dagelijks huizen op en voegt de woningen toe aan een vastgoed portefeuiile. Opkopers zijn er in kleine en grote maten, van eenmanszaken of particulieren tot gerenommeerde vastgoedbedrijven. De betere opkopers beschikken over eigen onderhouds- en verhuurbeheer afdelingen. Deze zoeken ook echt naar het beste voor elk huis en of het slecht onderhouden is of geschikt voor verhuur aan bijvoorbeeld studenten, er wordt breder gekeken dan enkel met het oogpunt op financieel gewin.

Bij het verkopen aan een opkoper start het proces met een aanvraag, waarna binnen enkele uren al een bedrag op uw deurmat valt. Uiteraard is dit een mailadres of een telefoontje die wordt gepleegd door het reagerende bedrijf of persoon waar u uw huis heeft aangemeld. Een vrijblijvend bod verplicht tot niets en als u het accepteert, volgt er een bezichtiging.

Een voordeel is dus dat u geen grootschalige hoeveelheid bezichtigingen hoeft te ondergaan. Ook een groot aantal onderhandelingen is niet meer noodzakelijk. Het enige wat erbij komt kijken is het onderhandelen met een ervaren vastgoed specialist. En dat is precies wat de meeste woningeigenaren fijn vinden.

Het aanmelden kan snel en eenvoudig en voor elk huis. Succes met het verkopen!