Interactieve video als marketingtool

Is interactieve video de toekomst?

Een vraag die veel mensen stellen is of interactieve video de toekomst is. Zo heeft Netflix sinds een paar jaar interactieve films op hun platform staan en zijn er ook bedrijven die meer gebruik maken van deze marketingtool.

Wat is het?

Interactieve video is een vorm van video waarin je kijkers nog meer betrekt in de video om je doelen te bereiken. Waar je bij lineaire video een video van begin tot eind simpelweg bekijkt, word je bij interactieve video in actie gezet. Zo kan je informatie verzamelen, content afstemmen op de keuzes die je maakt of een quizelement in je video toevoegen.

De voordelen van interactiviteit

Het grootste voordeel van interactiviteit is dat de kijker meer betrokken is bij de video. De kijker krijgt de mogelijkheid om content te bekijken wat relevant is voor diegene. Deze data wordt vervolgens opgeslagen, wat zorgt voor waardevolle data. Kiezen veel kijkers voor optie A? Dan zijn kijkers hier geïnteresseerd in. Wordt een bepaalde quizvraag vaak verkeerd beantwoord? Misschien is deze te moeilijk. Klikken veel mensen in een instructiefilm op een bepaald onderdeel? Dan hebben ze belang bij meer informatie hierover.

Ook een groot voordeel: het is leuk en de mogelijkheden zijn eindeloos! Door de kijker bijvoorbeeld te betrekken in het verhaal en vertakkingen toe te voegen, creëert de kijker zijn eigen verhaal. Netflix' Bandersnatch is hier een uitstekend voorbeeld van.

Nog een stap verder?

Wil je de keuzes ook nog persoonsgericht maken? Dan is gepersonaliseerde video een uitkomst. Zo koppelt de videoplayer een uniek id aan een persoon die vervolgens de video bekijkt. Je kan dan exact zien welke keuzes deze persoon maakt en wat hij/zij heeft ingevuld. Ook kan je de naam van de persoon terug laten komen in de video. Zo voelt de kijker zich ook aangesproken! En weet je wat? Al deze data kan direct naar je e-mail gestuurd worden.

Ontdek meer over interactieve of gepersonaliseerde video door in gesprek te gaan met een ervaren partij. Zij kunnen je vast wegwijs maken in de wereld van de interactieve video!